2010. június 16., szerda

Kedvenc kenyerem

Ezt a receptet évekkel ezelőtt találtam a neten. Sajnos nem tudom már kitől származik, de ha valaki a saját receptjére ismer, akkor jelentkezzen nyugodtan!



Lássuk, mi kell hozzá: 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 5 dkg margarin vagy vaj, fél csomag élesztő és 50 dkg liszt
Tej, élesztő, cukor, liszt, só, margarin... ebben a sorrendben tesszük a kenyérsütőgépbe és Teig vagy Dough programon dagasztatjuk -kelesztjük.

Imádom a megkelt tészta állagát, pufiságát. :)



Ezután nyújtódeszkára borítom és formázom.



Tetejét bevágom, kevés vízzel lekenem.



Eddig a sütő aljára loccsantottam egy "maréknyi" vizet, DE! Sütőzacskóban sütni számomra egyszerűbb és nem is tudom, de sokkal jobb textúrájú a kenyér.
Így kb. egy éve már sütőzacskóba teszem a tésztát...



Elkötöm a zacskó másik oldalát is és ollóval 4-5 helyen picit bevagdosom a zacskót. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütöm.

Éééééés ilyen szép mosolygósra sült kenyeret vettem ki a sütőből:



Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése