Jól sikerült, bizony. Olyan jól, hogy nem volt időm lefotózni... Bele kell még jönni...
Azért megosztom a receptet, hátha kedvet kaptok hozzá. :)
Almával töltött pulykamell mézes mázzal
Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 2 alma, 1 dl méz, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál "Édes Anna" darált paprika, bors, olaj, 2 evőkanál grill fűszerkeverék, csipetnyi gyömbér, só
A pulykamellet nagy szeletekre vágtam, kipotyoltam, az almát meghámoztam, kicsumáztam és felszeleteltem. A husit sóval és grill fűszerkeverékkel bedörzsöltem. Minden husi szeletet megpakoltam almával és feltekertem. Fogvájóval rögzítettem. Kevés olajon készre sütöttem.
Ha lenne kertünk, grillsütőn sütöttem volna...
A mézes mázhoz a mézet, mustárt, gyömbért, paprikát, sót, borsot összeforraltam és tálaláskor a kész husira öntöttem.
Köretnek burgonyakrokettet csináltam. Gondolom, mindenki tudja, hogy készül.
Én így csináltam:
50 dkg krumplit meghámoztam -sós vízben megfőztem. Összetörtem, 4 dkg vajjal, reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, sóval, reszelt parmezánnal és két tojássárgájával összedolgoztam. Miután kihűlt, rudakat formáztam a masszából. Tojásba, parnírmorzsába forgattam és olajban sütöttem.
Tényleg nagyon finoman sikerült! Legközelebb igyekszem ügyesebb lenni a fotózással is. :)
Megjegyzés:
1. Kifelejtettem a gyömbért.
2. Mivel ebédre készült, így a diétába is belefért. De csak egy falatkára tettem a mézes mázból (a mézet nem ehetném...) és két kisebb krokettet ettem a husihoz.
3. A receptet a Vidék Íze 2010. júniusi számában találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése